Ιωάννης Δελνιώτης Παιδοορθοπαιδικός Θεσσαλονίκη

Ιωάννης Δελνιώτης

MD, MSc, FEBOT

Εξειδικευμένος
Παιδοορθοπαιδικός
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.

Ο κ. Ιωάννης Δελνιώτης είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην Παιδοορθοπαιδική και εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

  • Εισήχθη μετά από πανελλήνιες εξετάσεις στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) από όπου και αποφοίτησε με βαθμό „Λίαν Καλώς“ (2004-2010).
  • Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική – Τραυματολογία, στο Γ.Ν.Θ.Ιπποκράτειο, από όπου και απέκτησε τον τίτλο του Ορθοπαιδικού Χειρουργού το 2018.
  • Εκτός από τις εξετάσεις του ελληνικού κράτους, ο Ιατρός Δελνιώτης Ιωάννης συμμετείχε και στις Ευρωπαϊκές εξετάσεις Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, τις οποίες πέρασε επιτυχώς και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Υπότροφου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας – FEBOT (Fellow oft he European Board of Orthopaedics and Traumatology).
  • Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Αθλητιατρικής (MSc Sports Medicine), μετά από διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

  • Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδοορθοπαιδικής (European Paediatric Orthopaedic Society – EPOS).

  • Έχει συγγράψει κεφάλαια Παιδο-Ορθοπαιδικής σε βιβλία.

Μετεκπαίδευση

Μετά το πέρας της ειδικότητας, μετεκπαιδεύτηκε με Υποτροφία της ΟΤΕΜΑΘ (Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας – Θράκης) στο Νοσοκομείο St. Anna Krankenhaus Herne, της Γερμανίας, στην αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος και ώμου. 

Συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Düsseldorf και στην Ορθοπαιδική Κλινική Volmarstein, της Γερμανίας.

Εξειδίκευση στην Παιδοορθοπαιδική

Τον Ιανουάριο του 2019 ξεκίνησε να εργάζεται με έμμισθη θέση ως επιμελητής στην Παιδοορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Volmarstein, της Γερμανίας.

Η συγκεκριμένη κλινική αποτελεί ένα από τα ολιγάριθμα πιστοποιημένα τμήματα του Γερμανικού Κράτους για την απονομή επίσημης εξειδίκευσης στην Παιδοορθοπαιδική (Volmarstein Orthopädische Klinik).

Ακολούθησε εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Παιδοορθοπαιδική, όπως ορίζουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Γερμανίας, με απαιτούμενη την διενέργεια συγκεκριμένου αριθμού επεμβάσεων και ιατρικών πράξεων σε παιδιά και εφήβους με ορθοπαιδικά προβλήματα (Logbuch).  

Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος του δόθηκε η άδεια να συμμετέχει σε εξετάσεις Παιδοορθοπαιδικής από εξειδικευμένη επιτροπή στον Ιατρικό Σύλλογο WestfalenLippe.

Μετά την επιτυχή συμμετοχή του σε εξετάσεις Παιδοορθοπαιδικής του απονεμήθηκε η εξειδίκευση και η άδεια άσκησης της Παιδοορθοπαιδικής από τον Ιατρικό Σύλλογο Westfalen-Lippe (18.07.2020).

Η πορεία του χαρακτηρίζεται από πολυάριθμες ομιλίες και συμμετοχές σε συνέδρια καθώς και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά, ξενόγλωσσα περιοδικά, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. (Pubmed/Medline).  

the
doc.